Пісня – душа народу

2013-09-25

/Files/images/SAM_3924.JPG

Народна пісня. У кожної людини, малої і дорослої, відкрита до неї душа. Пісня звеселяє, пісня людину окрилює, пісня виліковує душу, пісня молодить, пісня хвилює і спонукає мріяти, любити, пісня разом із музикою найбільша духовна цінність народу. Яке ж це диво – народна пісня! І яку владну силу таїть вона в собі! Минають віки, а народна пісня залишається. Вона така ж нездоланна й безсмертна, як і той народ, що її породив. Вона ніжна, солов’їна, українська.

Нещодавно учням та вчителям нашої школи випала нагода зустрітися з виконавцями української народної пісні – митцями великої сцени, заслуженими артистами України, тріо бандуристками столичної філармонії. Захід, приурочений народній пісні, проходив у формі діалогу, де діти мали змогу поспілкуватися з відомими артистами, познайомитися з давнім народним музичним інструментом – бандурою. Народна пісня зачарувала глядачів своєю надзвичайною ніжністю й простотою, високим професіоналізмом виконавців, знаних не тільки на Україні, а й за її межами.

По закінченню зустрічі школярі сфотографувалися з артистами, взяли у них автографи.

У народі говорять, що у доброї, вихованої людини завжди є потяг до прекрасного і до пісні теж. Хай вічно лунає народна пісня над Україною!

Забудько Н.М.,

класний керівник 4 класу

Кiлькiсть переглядiв: 163

Коментарi