70 річниця створення 6 ГТА

2014-01-29

/Files/images/DSCN8861.JPG

24 січня за календарем знаменних дат - 70-річчя створення 6-ї танкової армії, бойовий шлях якої розпочався на Ставищенщині. З нагоди ювілейної дати у Красилівський НВК завітали почесні гості: заступник командувача військ оперативного командування «Південь» по роботі з особовим складом Петро Васильович Зубань та старший офіцер управління по роботі з особовим складом Андрій Петрович Діденко. Поважним гостям був запропонований невеликий екскурс в історію створення 6-ї гвардійської танкової армії.

Зустрічали учні й учителі гостей з Дніпропетровська та заступника голови

Ставищенської РДА Віталія Козака і заступника голови районної ради Романа Бандуру з українською гостинністю - запашним короваєм. Із найщирішими привітаннями школярі звернулися до присутніх, коротко розповіли про пошукову роботу, яка ведеться вже протягом сорока років школярами, про подвиг П.В. Голощапова, згадали також А.Г. Кравченка, М.І.Савельєва.

У Красилівському шкільному музеї гості переглянули експозиції, створені в пам'ять про героїчні подвиги бійців і командирів з'єднань та частин армії, унікальні експонати: особисті речі, фотографії фронтових буднів воїнів, поспілкувалися з учнями. Особливо зацікавили екскурсантів матеріали про видатного командарма 6-ї танкової армії, двічі Героя Радянського Союзу, генерал-полковника танкових військ Андрія Григоровича Кравченка.

Гості щиро подякували за гостинність і запросили красилівчан до себе в місто Дніпропетровськ.

Бецман О.Г.,

педагог-організатор

Кiлькiсть переглядiв: 100

Коментарi