• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень соціально-психологічної служби

Тиждень соціально-психологічної служби

2014-03-11

/Files/images/SAM_1676.JPG

Із 3 по 7 березня відбувався тиждень соціально-психологічної служби.

Тиждень був дуже цікавим. Кожен день плавно переходив у наступний. Події тижня охоплювали весь НВК – і дітей, і дорослих.

Понеділок розпочався з акції «Мудрі повчання», суть якої полягала в тому, щоб ознайомити учнів із висловами відомих людей, які, можливо, допомогли б їм у прийнятті важливого рішення. А ще в цей день був випущений бюлетень про психологію, в якому розповідалося про те, що таке психологія, що є основою психології та з якими науками вона пов’язана. Психологічна газета «Корисні поради», вміщувала настанови з самовиховання та можливості особистості. Волонтери тижня соціально-психологічної служби розповсюдили газети серед учнів середніх та старших класів. Також була проведена акція «Корисні поради», в ході якої усі учні мали можливість дістати із скриньки потрібну для себе пораду.

Для педагогів був проведений психолого-педагогічний семінар «Профілактика та подолання синдрому «професійного вигорання».

Вівторок був днем дослідження та гарного настрою. Він розпочався із гри «Слідопит», під час якої учні 6-10 класів ставили вчителям різні запитання. Після такого цікавого дослідження кожен клас приносив свої результати роботи соціальному педагогу та практичному психологу, які визначали переможців гри. Найбільш активними були учні 7 класу, вони найкраще впоралися із завданням. Також варто відмітити і учнів 6 та 8 класів, які не відставали від семикласників.

Учні початкових класів на листочках писали свої бажання і мрії та прикріплювали їх до «Дерева бажань». Дитячі висловлювання були різні й цікаві: «Я мрію про хом’ячка», «Я хочу, щоб мир і спокій панували на Україні», «Я мрію стати міліціонером», «Моя мрія, щоб клас став дружнім і ніхто не сварився», «Я мрію бути ученим і екологом», «Я бажаю миру в світі», «Хочу стати відомою художницею», «Я хочу, щоб ми жили дружно», «Я хочу більше дізнатися про астрономію, біологію, етику», «Я хочу покращити знання з математики», «Моя мрія - гарно скласти ДПА».

Наступним етапом цього дня була акція «Афоризми мого життя». Уній брали участь як учні, так і вчителі. Учасники акції обирали собі афоризми, які, на їхню думку, були найбільш влучними.

Середа була днем відвертості та цікавих занять. Соціально-психологічною службою для учнів початкових класів був проведений флешмоб та універсальне заняття «Слух – мій друг!». Під час проведення флешмобу учні утворили слово «Мир», а на занятті виконували цікаві вправи, наприклад, «Похід у супермаркет», «Повтори за мною», «Скоромовки», «Пари слів», «Літери алфавіту».

На паркані відвертості «Моя школа…» учні писали про те, яка, на їхню думку, школа, де вони навчаються. Думок було дуже багато і лише позитивні, а саме: «Моя школа найкраща», «Уроки просто супер», «Школа класна», «Найкраща у світі», «Мій клас найкращий», «Хороша школа» та багато інших.

Завершальними етапом тижня було проведення експрес – гри «Моє майбутнє». У ній брали участь учні 7-8 класів. Мета гри: розширити та узагальнити знання учнів щодо майбутнього вибору професії.

У п’ятницю підводилися підсумки роботи тижня соціально-психологічної служби. Практичний психолог та соціальний педагог намагалися залучити якомога більше учнів та вчителів до участі у всіх заходах, які проводилися протягом тижня.

Тиждень соціально-психологічної служби пройшов успішно, всі учасники мали позитивний настрій. Найактивніших учнів відзначили на загальношкільній лінійці та вручили подяки.

Забудько О.М. соціальний педагог,

Волинець Г.В. практичний психолог

Кiлькiсть переглядiв: 113

Коментарi