Шевченко – це Україна

2014-03-13

/Files/images/100_3725.JPG

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,

І голос твій нам душі окриля.

Встає в твоїй красі, забувши лихоліття,

Твоя, Тарасе, звільнена земля.

Ці поетичні рядки Василя Симоненка перегукуються із народним розумінням Шевченка-поета й людини. Адже для кожного українця Тарас Шевченко означає так багато, що складається враження, ніби ми про нього все знаємо і він завжди з нами. Та це лише враження.

Він невичерпний і нескінченний. Ще тому, що він кращий із кращих славетних людей, - у ньому наша історія, наша реальність.

«Україна – це Шевченко. Шевченко – це, Україна» - на таку тему був проведений бібліотечний урок для учнів 6-7 класів.

За допомогою бібліотекарів А.Марчук та А.Сенчило учні ознайомилися з долею Шевченка-художника, його мистецькою спадщиною, зокрема перебуванням на Київщині. А портрети Т.Г.Шевченка, вишиті Красилівськими майстринями Л.Д.Гончарук, Л.В.Біденко, М.М.Бачинською, додали нашому заходу святковості та значущості.

Впродовж уроку було проведено вікторину до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка, де учні показали себе як справжні знавці творчості та життєвого шляху Т.Шевченка. Найактивнішими учасниками вікторини були: Щербина А., Ваколюк В., Рибачук Р., Дудник Б., Яструб Д., Кучер А., Лященко А., Маринчук С., Заболотній Д., Іваненко В., Забудько Б.,

Халупа Я.

Як усі ми знаємо, Тарас Шевченко прожив лише 47 літ, із яких 24 роки був кріпаком, 10 – в засланні, і лише 13 літ мав волю. Це справжнє щастя для нашої нації мати такого поета, як Тарас Григорович Шевченко. Він був всесвітнім генієм, світочем людства, пророком, вісником народної мови.

Марчук А.М., бібліотекар

Кiлькiсть переглядiв: 125

Коментарi