Навчально-польові збори

2014-04-18

/Files/images/Фото0022.jpg

Навчально-польові збори

Найвідповідальнішим обов’язком кожного юнака є готовність до захисту Батьківщини, вірність та відданість служінню рідному народу. Тому для учнів ІІ-Т курсу (11-Т класу) таким випробуванням на міцність, витривалість, загартованість були військово-польові збори, які пройшли 16, 17, 18 квітня.

Першого дня юнаки займалися прикладною фізичною підготовкою, здавали обов’язкові нормативи із захисту Вітчизни: підтягування, згинання і розгинання рук в упорі на брусах, комплексна силова вправа з метання гранат на дальність і в ціль, біг на 100 метрів, стрільба. Відпрацьовували одинадцятикласника і стройову підготовку – рух стройовим кроком, повороти на місці і під час руху.

Другого дня хлопці відшліфовували теоретичну підготовку, зокрема дії солдата під час оборони й атаки, техніку безпеки під час стрільби. Практикувалися також у відритті окопа для стрільби лежачи в складі відділення, привітанні та відданні військової честі в строю, відданні подяки і виконанні наказів.

Найцікавішим був день випробувань в урочищі Ревиха села Розкішної. Усі учні ІІ-Т курсу з відповідальністю віднеслися до доручених справ. Юнаки вправлялися у відритті індивідуального окопа для стрільби лежачи, маскування його, відпрацьовували дії під час атаки та в обороні. Дівчата підготували смачну солдатську кашу.

Загалом збори дали можливість і юнакам, і дівчатам відчути дух військової справи, випробувати власні сили у відповідальні моменти життя.

Ваганов Л.Л.,

учитель курсу «Захист Вітчизни»

Кiлькiсть переглядiв: 126

Коментарi