Зі словом у серці

2014-11-10

/Files/images/DSCN9087.JPG

Листопад кружляє за вікном кленовим листом. Сонечко пробивається крізь вранішню паморозь, залишаючи на опалому листі сріблясті краплинки. Саме такою порою, 10 листопада, красилівські школярі зустрічали дорогого гостя, митця слова Григорія Івановича Грабов’юка, котрий завітав на традиційну зустріч у літературній світлиці, приурочену Дню української писемності та мови.

На святі звучали палкі слова про велич української мови із вуст учнів початкової школи. Із слів ведучої Павлини Олександрівни Кравець присутні дізналися цікаві факти із життя Нестора Літописця, якого сьогодні українські вчені вважають прабатьком української писемної мови і вшанування пам’яті якого відбувається щорічно 9 листопада.

Мова і художнє слово – нероздільні, і тому учні Красилівського НВК Полотняк Б., Яструб Д., Альмужна А., Кучер Р., Клочок Я., Коваленко Л., Ткаченко Б., Вуйко А., Шарандак Д., Коваленко О., Зінорук А., Дудник Р., готуючись до урочистої зустрічі із Григорієм Івановичем, із задоволенням занурились у творчий доробок автора, вивчивши та продекламувавши поетичні та прозові твори письменника.

Родзинкою свята, яку всі з нетерпінням чекали, став виступ Григорія Івановича Грабов’юка. Із трепетом душі майстер слова розповідав про найсокровенніше: батьків, родину, любих онуків, рідне село Ясенівку, калину біля свого вікна, цілющу воду - все те, що хвилює його, бентежить душу, дає можливість дістати слова із самого серця, про людей, яких Григорій Іванович безмежно любить, для яких пише свої безцінні твори та без яких не уявляє життя.

Із вдячністю вчителі та школярі прийняли в подарунок збірку творів Григорія Івановича «Сонце в калині», щоб ще частіше можна було взяти до рук та насолоджуватися художнім словом нашого земляка.

Свято завершилося, але в серцях присутніх воно ще довго струменітиме тим теплом та душевністю, яке випромінював своєю постаттю Григорій Іванович Грабов’юк. Ми переконані, що знайомство з митцем лише почалося, і наша плідна співпраця обов’язково продовжиться, адже у творчих планах та задумах Григорія Івановича Красилівка посідає чільне місце.

Отож здоров’я Вам, наснаги та творчого злету, шановний Григорію Івановичу!

Грузинська О.О.,

учитель української мови та літератури

Красилівського НВК

Кiлькiсть переглядiв: 88

Коментарi