Тиждень толерантності.

2012-11-12

Традиційним для нашого закладу є проведення тижня толерантності, який проходив із 12 по 16 листопада. Розпочався він із виявлення емоційного стану учасників навчально-виховного процесу. З’ясувалося, що переважна більшість учителів на роботу приходить із позитивним настроєм.

Учні починають свій день із веселого та оптимістичного сприйняття нового, що сприяє кращому засвоєнню навчального матеріалу.

Велику зацікавленість викликав у дітей та дорослих «Паркан толерантності», де діти та педагоги висловлювали свої думки, своє розуміння поняття толерантності.

Учні 11 класу були в ролі журналістів. Вони брали інтерв’ю у вчителів, під час якого ті мали висловити думку про те, що означає толерантність. Ось приклади відповідей:

Толерантність – це вихованість, порядність, компетентність;

- вміння розуміти іншого, терпимість і сприйняття інших такими, як вони є, визнання права на існування іншої думки, відмінної від власної;

- порядність у всіх відношеннях , культура мови й спілкування, ставлення до людини таке ж, як і до себе;

- здатність робити правильні вчинки і бути один до одного стриманішим, вихованішим.

Активно та із захопленням діти заповнювали «Дерево толерантності» листочками з іменами людей, яких вони вважають найтолерантнішими.

Учні молодших класів мали можливість здійснити подорож до чарівної країни, де, виконуючи завдання по станціях, намагалися поступово розтопити серце своїх вчителів, демонструючи свої вміння та знання. Вся гра була пронизана творчістю, активністю, вмінням та задоволенням.

На завершення тижня толерантності старшокласники обговорювали питання щодо сучасного хлопця та сучасної дівчини. Виникла дискусія, і учні окреслили свій погляд на те, як вони можуть самореалізуватися в оточенні.

Тиждень толерантності пройшов активно, творчо, яскраво.

Практичний психолог Волинець Г. В.,

соціальний педагог Забудько О.М.

Кiлькiсть переглядiв: 167

Коментарi