Свято книги і читання в Україні

2015-04-06

З метою підвищення ролі художнього слова в національно-культурному відродженні України, ознайомлення широкого кола юних читачів з витоками, історією та сучасністю української словесності, привернення уваги дітей і молоді до книги, в Україні започатковано щорічне проведення під час шкільних весняних канікул Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги, з 2003 року – Всеукраїнського тижня дитячого читання.

Приготувалась до зустрічі із своїми читачами і Красилівська шкільна бібліотека: оновлені тематичні полиці, книжкові виставки, рівненькими шеренгами стоять на полицях книги, серед яких і нові, придбані завдяки акції «Подаруй бібліотеці книгу». Бібліотечні стенди, звернення – все наочне оформлення - створюють у бібліотеці умови для орієнтиру в книжковому царстві, впевненості читача.

Бібліотека!..

Тиша…

Та ось у царство книг ввірвались діти: смагляві й біляві, блакитноокі й веселі, бажані й жадані… А в очах спрага знань, інтерес до нового прагнення прекрасного… Я розумію, все це вгамує книга!

Ще здалеку чується дитячий сміх, переростає в шумливу кульку, яка кружляє навколо, це завітали першокласники. Вони теж шукають нову книжку. І відчуваєш гордість за вчительку, батьків, які ще змалечку прищеплюють своїм діткам любов і бажання вчитися, пізнавати все нове за допомогою книги.

На зміну малим читачам приходять старші, які вже точно знають, чого хочуть, з чим прийшли.

Заходи березня «Тарас Шевченко – пророк вільної України», «Україна – єдина країна» - ще більше поглибили і збагатили знання учнів про Україну, як спільний дім українського народу.

Цікаво і весело провели «Книжчині іменини» в бібліотеці учні 6 класу. Вони дізналися про походження свята Всеукраїнський день книги. А оформлена книжкова виставка «Сміятись дозволяється» допомогла їм здійснити подорож у світ гумористичної книги О.Вишні, С.Дударя, О.Ковіньки, А.Прохоренка.

Година сміхотерапії у шкільній бібліотеці ще більше покращила настрій і додала заряд позитивних емоцій та свіжої енергії після ознайомлення учнів з сатирично-гумористичними збірками наших земляків В.Дідківського та В.Гребенюка.

Діти часто хочуть чимось допомогти. Саме з цією метою у бібліотеці створена «Книжкова лікарня», де учні власноруч «лікують» книги, відпочивають, грають у шахи, беруть участь у різних вікторинах, конкурсах, водночас духовно розвиваються, що є дуже важливою складовою їх розвитку.

Марчук А.М., бібліотекар


Кiлькiсть переглядiв: 116

Коментарi