День захисника України

2015-10-13

/Files/images/54f82e18d34ec_Den-zashchitnika-Ukraini.jpg

Свято встановлено 14 жовтня 2014 року указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості. Цим же указом скасовано указ Президента України Леоніда Кучми 1999 р., яким встановлювалося свято — День захисника Вітчизни, що відзначалося щорічно 23 лютого.

Пізніше Президент П.В.Порошенко виступив з ініціативою зробити з 2015 р. День захисника України державним святом і неробочим днем із внесенням відповідних поправок до Кодексу законів про працю.

«Сила нескорених» - саме під таким гаслом українці вперше відзначали свято Дня захисника України 14 жовтня. 10 жовтня 2015 року Президент України Петро Порошенко під час виступу на Всеукраїнському форумі учасників антитерористичної операції зазначив, що саме силу нескорених продемонстрували українські воїни, які відстоюють незалежність та суверенітет України на Сході нашої держави. Президент наголосив, що захист Вітчизни став справою всіх українців, тому День захисника України, який визначено вихідним днем, має стати всенародним святом, таким же значимим як Різдво, Великдень чи День незалежності.

Не залишилося поза увагою свято і нашому навчальному закладі. 13 жовтня педагог-організатор Бецман О.Г. з учнями І-М курсу (10 класу) провела інформаційно-пізнавальну годину, приурочену святу. Немає шляхетнішої місії, ніж захищати свій народ. Про це переконливо свідчить історія нашої держави. У цьому ще раз мали змогу переконатися присутні у залі, котрі поринули в історію козацтва, роки Великої Вітчизняної війни, Афганістан, пережили нелегкі часи військових сутичок на Сході. Події тих часів та сьогодення чорними сторінками вписані в історію нашої держави.

Тож шануймо подвиги ветеранів, які захищали Україну під час Другої Світової війни, воїнів-афганців та учасників збройних конфліктів на території інших держав, ветеранів збройних сил. Ці люди були і надалі мають бути пошанованими державою та суспільством.

Марчук П.П.,

директор НВК

Кiлькiсть переглядiв: 119

Коментарi