Посвята в читачі

2015-10-07

/Files/images/svyata/posvyata_v_chitach/DSCN0133.JPG

Подорож до шкільної бібліотеки для учнів 1-2 класів під назвою «Посвята в читачі» почала своє знайомство з мешканцями нашого чудового Читай-міста.

/Files/images/svyata/posvyata_v_chitach/DSCN0116.JPGКазкові герої розповіли учням про те, що бібліотека – це приміщення, де зберігаються книги. Книги з бібліотеки можна брати

додому, прочитати і повернути назад. Їх можна тримати два тижні, повертати книги треба вчасно.

Королева книг (Забудько Д.) запросила наймолодших читачів до нашого Книжкового королівства, тому що бібліотека – це справді Книжкове королівство, в якому живуть його мешканці: різні книги й різні герої. Чарівні ведучі (Чехова А. та Руденко Д.) познайомили присутніх з правилами поводження з книгою, провели «Казковий калейдоскоп», цікаві конкурси з відгадування загадок про книгу, прозвучали приказки та скоромовки.

Сумну історію з вуст Буратіно (Кучера В.), про те, що буває з книгами, якщо цих правил не дотримуватися, почули маленькі друзі бібліотеки.

Але з радістю зустріли веселого листоношу (Дудник Т.). Вона прочитала зміст телеграм, а учні відгадували, хто їх надіслав.

Святкові слова вірша про бібліотеку у виконанні Балуци А. стали закликом та привітанням для наших майбутніх читачів.

У свою чергу активними й неперевершеними були початківці. У їхньому виконанні теж прозвучали багато віршів та приказок про книгу, за що ми їм щиро вдячні.

Вступаючи в ряди читачів шкільної бібліотеки, наймолодші учні школи, дали урочисту обіцянку:

- поважати книгу, виконувати всі правила користування книгою;

- не рвати, не бруднити, не малювати її;

- якщо якійсь книжці потрібна допомога зробити все, щоб книга «не хворіла».

Марчук А.М.,

шкільний бібліотекар

Кiлькiсть переглядiв: 114

Коментарi