Тиждень правознавства у НВК

2015-12-10

/Files/images/nformatsyno-pznavaln_godini/DSCN0328.JPG

Кожен тематичний тиждень у школі – це можливість почути щось нове й цікаве із будь-якого шкільного предмету чи сфери життя.

Із 7 по 11 грудня у нашому НВК проходив ТИЖДЕНЬ ПРАВОВИХ ЗНАНЬ, під час якого відбувалися заходи на правову тематику.

Першими свої знання у галузі прав людини демонстрували учні 9 класу. Вони стали активними учасниками уроку з правознавства на тему: «Конституційні права і свободи людини і громадянина». Школярі протягом уроку працювали над статтям Конституції України відповідно до видів прав і обов’язків, що дало їм можливість краще засвоїти набуті знання.

Права людини! Права дитини! Ці фрази міцно ввійшли в наше життя та прижилися в сучасному суспільстві. Людина повинна з дитинства рости з розумінням необхідності знати та виконувати свої права, обов’язки та поважати права й свободи інших людей.

З метою формування правового світогляду, шанобливого ставлення до своїх і чужих прав і свобод, в рамках тижня правових знань, в Красилівському НВК було проведено виховний захід з учнями 5 – 10 класів на тему: «Ми знаємо права, але маємо обов’язки».

У ході заходу особливо наголошувалося, що у кожного з нас є права, і ми повинні добре знати їх та вміти ними користуватися. Але слід знати не лише свої права, а й обов’язки. Прагнучи відстояти свої права, не потрібно порушувати права інших!!!

Для учнів 9 - 11 класів була проведена вікторина « Чи знаю я закон».

Протягом тижня діяла бібліотечна виставка « Твої права і свободи громадян».

10 грудня в день 67-ї річниці Декларації Прав Людини класні керівники провели години спілкування на тему: «Знай свої права, дитино». Учні разом із учителями підготували інформацію про історію прийняття Декларації та про людей, що змінили світ своєю боротьбою за дотримання прав та свобод людини.

Для учнів початкових класів класоводи провели конкурс малюнків «Що ми знаємо про свої права».

Тиждень правознавства виявився інформаційним, змістовним, динамічним. Учні закладу отримали багато нових знань із питань правової культури, адже обізнаність у питаннях права робить наше життя більш комфортним та захищеним, а нам надає упевненості в собі. Дуже сподіваємося на те, що рівень правових знань та правова культура наших учнів піднялися на більш високий рівень правового захисту, законодавства та набули певного досвіду застосування цих знань на практиці в сучасному житті.

Коберник Я.В., вчитель

історії та правознавства
Кiлькiсть переглядiв: 191

Коментарi