• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 23 квітня - Всесвітній день книги та авторського права

23 квітня - Всесвітній день книги та авторського права

2016-04-27

/Files/images/kartinki/Screenshot (13h 12m 53s).jpg

Читайте! Читайте! Читайте!

Читайте не поспішаючи, щоб не втратити
жодної краплі змісту книги.
Читайте! Нехай не буде жодного дня,
коли б ви не прочитали хоча б однієї
сторінки з нової книги!

К. Паустовський

У квітні 1995 р. Генеральна конференція ЮНЕСКО заснувала Всесвітній день книги і авторського права, який щорічно відзначається з 1996 року. Це данина поваги до книг та авторів. Головна мета свята – привернути увагу державних органів і читачів до книг як джерела отримання знань, мати доступ до духовних і матеріальних цінностей, розуміння краси і творчих досягнень людини. Адже книги – це вікно у світ культурного розмаїття, це міст, що з'єднує різні цивілізації у часі й просторі.

В усьому світі цього дня купують, дарують, читають книжки. До речі, на батьківщині Сервантеса цю дату святкують конкурсом – безперервним читанням «Дон Кіхота». Читці змінюють один одного протягом 48 годин.

/Files/images/nformatsyno-pznavaln_godini/Читаємо.jpg

З 23.04 по 26.04.2016 під час проведення Тижня книги шкільна бібліотека Красилівського НВК також поповнила свій фонд за допомогою акції «Сучасні видання - в дарунок бібліотеці», в якій взяли участь учні та вчителі НВК.

До свята в бібліотеці функціонує книжкова виставка «Книга – твій друг, без неї, як без рук». Важливою формою пропаганди книги, любові до неї є голосне читання. Такий бібліотечний урок читання-слухання та обговорення творів сучасних письменників З.Мензатюк «Зварю тобі борщику» та Б.Стельмаха «Малинові дні» став для школярів початкових класів маленьким святом, дозволив їм пофантазувати, подивитися на світ очима героїв і самостійно прочитати ці та інші твори.

Закріпити основи бібліотечно-бібліографічних знань, сприяти розвитку інтересів, логічного мислення дозволив окремим учням НВК «Турнір бібліотекознавців».

У конкурсі «Якби я був письменником, про що б я написав» активно взяли участь учні 2-5 класів (Альмужна А., Гінда С., Альмужна О., Забудько А., Томченко В., Кузьменко У., Іваненко К., Миронець Л., Клочок М., Чехова Р. (2 клас), Кулибаба А. (3 клас), Сєдих Л., Саботяк А. (4 клас), Забудько І., Барганівська А., Порхун А., Мамченко Т. (5 клас). Неосяжний дитячий світ думок, фантазій, перетворень дивує та захоплює і не виключено, що майбутні письменники і поети серед названих прізвищ.

Також для учнів 9-10 класів було проведено бесіду в бібліотеці «Книга – носій інформації, основа освіти й творчості», та годину спілкування «23 квітня - Всесвітній день книги та авторського права»

/Files/images/nformatsyno-pznavaln_godini/Гості бібліотеки.jpg

У чарівний світ книги вхід відкритий кожному. Тож не лініться читати, розширювати свій кругозір, вчіться у книг добру та справедливості. Адже книга – запорука успіху.

Марчук А.М., бібліотекар

Кiлькiсть переглядiв: 161

Коментарi