Шлях до свободи

2016-11-25

/Files/images/svyata/SAM_0103.JPG

З нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи у навчально-виховному комплексі 25 листопада пройшов урок мужності та пам¢яті «Шлях до свободи».

Що ми знаємо про загиблих героїв? Ім’я, прізвище, дата народження й смерті, можливо, кілька стислих рядків у газеті – “жив, воював, загинув”. А що ми знаємо про них, як про людей? Чим цікавилися, про що мріяли, ким були до того, як узяли до рук зброю й пішли захищати Україну? Згадали всі вчителі, учні у цей день про нашого односельця, Героя України Бачинського Олександра Сергійовича.

/Files/images/svyata/SAM_0094.JPGРазом із нами спогади про Сашу розділили його батьки Сергій Михайлович і Неоніла Іванівна, дружина Наталія, брати, рідні та друзі Героя. Також долучилися до глядачів Швець Г.М., Зайчук Н.Ю., Л.Д.Гончарук.

Сторінка за сторінкою гортали учні закладу такий короткий, але сповнений відваги та мужності, героїзму та самопожертви життєвий шлях Сашка. Звучали спогади однокласників (Чехова Віктора та Забудько Оксани), першої вчительки Швець Ганни Миколаївни, волонтера Володимира Степанця. Всі вони були пройняті глибоким сумом, печаллю за молодого батька, сина , брата.

Струменів пекучий проймаючий біль із прочитаних учнями поезій, присвячених Герою, Ольги Пустовгар, Тетяни Альмужної, Ліди Дмитрівни Гончарук, Наталії Юхимівни Зайчук. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять про Бачинського Олександра, закарбувавши ще раз у серцях пам¢ять про того, хто першим захистив нас у кривавому пеклі боротьби на сході, хто був і серед перших тяжко поранених наших бійців, проте не здавався ні на фронті, ні на лікарняному ліжку. Слава Україні! Героям Слава!

Кiлькiсть переглядiв: 113

Коментарi