• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Борітеся - поборете, вам Бог помагає…»

«Борітеся - поборете, вам Бог помагає…»

2017-02-20

/Files/images/svyata/DSCN0260.jpg

У глибокій скорботі, низько схиливши голови перед пам’яттю Героїв Небесної Сотні, які боролися за честь, правду і гідність та віддали своє життя за Україну, зібралися в актовій залі закладу 20 лютого всі учні та вчителі.

Пекучий біль струменів із розповідей учнів ІІ-М курсу (11-М класу) про те, що минуло вже більше 3-х років з того дня, коли українська молодь узяла участь у мирному протесті у підтримку євроінтеграції. То був час краху минулого й народження майбутнього. То був важкий іспит для нашої Батьківщини, коли українці продемонстрували гідність, прагнення до свободи.

І хоча немає зараз наметів на Майдані Незалежності, та центр нашої столиці змінився назавжди. Адже там пролилася перша кров за демократію і свободу нації – там відійшла у вічність Небесна Сотня.

Учні ще раз довели гіркими словами, що лунали з їх вуст, що ми стали сучасниками ще однієї масової трагедії нашої країни. Шарандак Д. нагадала всім про одного з учасників євромайдану, що загинув 22 січня 2014 року, громадянина України вірменського походження – Сергія Нігояна. Відео із прочитаними Сергієм словами Т.Шевченка «Борітеся - поборете, вам Бог помагає…» доповнили трагізм ситуації.

Один за одним перед очима глядачів з’являлися портрети Героїв Небесної Сотні під супровід пісні-реквієму «Пливе кача». Скорботна хвилина мовчання, пекучі сльози в очах – це вічна пам’ять про тих, хто віддав своє життя за вільну, демократичну, чесну Україну.

Згадали старшокласники й про творчість нашої землячки, поетеси зі Ставищ Ольги Пустовгар та її збірки громадянської лірики «Я єсть народ». У творчості Ольги Яківни знайшла своє відображення тема Революції Гідності, зокрема у віршах, продекламованих Вуйко А., Коваленко О., Шарандак Д., Зінорук А. Прочитані рядки ще раз підтвердили думку, що ця подія сколихнула всіх, не залишила байдужою жодної душі.

Дуже хочеться, щоб у нашій країні панував мир. Щоб ми були гідними своїх предків, своїми знаннями, працею примножували культуру України, досягненнями славили її.

Пишаймося своєю країною, молімося за щасливе майбутнє, пам’ятаймо про Героїв, які прославили Україну.

Кiлькiсть переглядiв: 210

Коментарi