Ювілей Красилівської школи

2017-10-21

/Files/images/60_rokv_shkol/22688900_889483727875531_8533817298928766487_n.jpg

Сонячний осінній день 21 жовтня зібрав у стінах Красилівського НВК поважних гостей, колишніх випускників, педагогів, працівників на 60-річний ювілей Красилівської середньої школи. У цей день заклад посміхався до всіх ошатним убранством, гостинністю, пісенним передзвоном мелодій про школу, вчителів, можливістю продемонструвати свої переваги.

Голосистий спів шкільного дзвінка скликав усіх до святкової зали, де й відбувалася пісенно-розповідна зустріч усіх, хто прибув на ювілей, щоб наповнитися спогадами минулих років.

За довгих 60 років школа випустила у широкий життєвий шлях багато поколінь учнів, у її стінах працювало не одне покоління вчителів і в різні періоди очолювали 4 директори. Та особливий слід залишив по собі директор Кравчук Віктор Оникійович, вдячність якому протягом усього свята висловлювали його колишні учні, відзначаючи високий рівень професіоналізму, ініціативи, творчості, результативність та якість праці цієї людини.

/Files/images/60_rokv_shkol/PA210278.JPG

Звучали слова привітань та побажання процвітання сучасному НВК зі вуст поважних гостей: голови районної ради Малаша В.П., начальника відділу освіти Ставищенської РДА Плахотнюк О.М., голови профспілки освітян району Олійника П.Г., представника народного депутата України Гудзенка В.В. Євгена Гудзенка, голови села Альмужної Т.А., помічника депутата Київської обласної ради Джужика Л.П. Тетяни Даценко, представника благодійного фонду «Фортеця» в Ставищанському районі Бондарця Л.П., депутата Ставищенської районної ради, представника депутата Київської обласної ради М.Стариченка, щирого друга навчального закладу Бакуна В.М.

Звичайно, найщиріші слова вдячності були адресовані ветеранам педагогічної ниви, які серце і душу впродовж багатьох років віддавали учням: це Кравчук В.О., Кравчук Л.О., Кулібаба Н.Г., Швець Г.М., Кравчук К.Я., Трухан Л.Д., Войт К.В. та інші.

Дзвінкоголосі українські пісні дарували усім присутнім у залі гурт «Красилівчанка», творчий колектив районного будинку культури, дорогі друзі із Черкащини, музичний колектив із села Баштечки, випускниця 1989 року Головатюк О. Неперевершеними були виступи учнів закладу, танці «Вальс» та «Ча-ча-ча» від клубу спортивного танцю «Віват, Біла Церква».

/Files/images/60_rokv_shkol/20171021_122501.jpg

Цікавими були спогади про роки, проведені у школі, своїх наставників, від випускників 60-х, 70-х, 80-х, 90-х років та наймолодшого покоління – представників ХХІ століття.

Варто зазначити, що останнім часом ветеран педагогічної праці Кулібаба Н.Г. займалася узагальненням матеріалів про випускників, які закінчили школу із золотою та срібною медалями. А таких за 60 років у Красилівській школі 186. Ці учні – гордість навчального закладу. Саме до ювілею відкрито галерею «Золотий фонд» у НВК.

Та не лише спогадами була сповнена зустріч, було відзначено подяками, подарунками працю таких педагогів та працівників закладу: Медведської Н.О., Халупи І.В., Забудько Н.М., Бецман О.Г., Коваленко Л.М., Баранівської Н.П., Пужко Т.І., Яструб Л.В., Полотняк Н.В., Порхун Н.Ф., Щербини О.І., Махаринської Л.М., Орлівської Н.Г., Марчука Л.П., Кучер Л.О.

/Files/images/60_rokv_shkol/20171021_111946.jpg

Щиро вдячні за подарунки від поважних гостей ювілею: благодійному фонду «Фортеця», який презентував запрошення для учнів закладу на екскурсійну поїздку, депутату обласної ради Джужику Л.П. за подаровану класну дошку, Бабенку В.В., випускнику школи, за таку ж дошку, призначену для відремонтованого кабінету географії, Швецю В.А., випускнику навчального закладу, за придбаний для роботи сучасний системний блок, депутату Ставищенської районної ради Бакуну В.М. за 15 м’ячів для занять фізичною культурою, місцевим поетесам Іванчук Т.К. та Альмужній Т.В. за подаровані бібліотеці збірки поезій сучасних авторів. Крім того, на розвиток навчального закладу надійшли грошові благодійні внески від депутата Верховної Ради України Гудзенка В.В., колишніх випускників школи Степанюка А.П., Степанюка В.П., Мандриївського М.В., Альмужного А.В.

/Files/images/60_rokv_shkol/22730395_889483791208858_6887599159310430624_n.jpgВисловлюємо також слова подяки випускникам школи Винокурову О.В., Степанюку Г.С., директору ТОВ «Сузір’я-Попружна» Зеляку М.А., творчому колективу районного будинку культури, очолюваному Лук’янець Н.І., за допомогу в організації свята з нагоди 60-річного ювілею.

Фіналом зустрічі став іменний торт, який мав вигляд розгорнутої книги із зображенням школи. Директор Медведська Н.О. разом із членами педагогічного колективу погасили свічки та загадали бажання, що стосується закладу.

Для випускників усіх поколінь, гостей «іменин» пролунав шкільний вальс, чарівні звуки якого перенесли присутніх у юність, на випускний вечір.

Свято закінчилося, але в пам’яті усіх, я впевнена, закарбувалися слова, що прозвучали із вуст ведучих:

Повертайтесь до рідної школи,

Повертайтесь у будь-який час.

Вона вас не забуде ніколи,

Двері завжди відкриє для вас.

Кравець Павлина Олександрівна,

заступник директора з НВР
Кiлькiсть переглядiв: 319

Коментарi