Вшановували Т.Шевченка

2013-03-14

Щовесни, коли тануть сніги

І на рясті просяє веселка,

Повні сил і живої снаги,

Ми вшановуєм пам’ять Шевченка…

Такими словами розпочалося щорічне вшанування у нашому закладі пам’яті про генія українського художнього слова та пензля Т.Г.Шевченка.

Учні, які брали участь у дійстві, доторкнулися душею і відчули серцем струни думок поета, натхненно декламуючи вірші. Чудовим доповненням емоцій і почуттів виступаючих слугував музичний супровід.

Ведучі свята Полотняк Б. та Шарандак Д. нагадали найважливіші події з життя та творчості письменника. Схвилювали присутніх у залі виразним читанням учні Забудько Д., Альмужна А., Кучер В., Дудник Т. (3 клас); Халупа Я. (5 клас); Атаманеко Д., Коростіль О., Щербина А., Ваколюк В., Кононок Б. (6 клас); Вуйко А., Зінорук А. (7 клас); Гонта О., Пужко І., Кучер Р., Коваленко Л., Медведський В., Дудник В. (8 клас); Дудник Р. (9 клас); Стороженко В., Степанюк Р., Мандриївський В. (ІІ-Т курс).

Сценку із життя малого Тараса, демонструючи акторські здібності, розіграли учні 5 класу Яструб Д. та Маринчук С.

Присутні в залі учні взяли участь у вікторині «Наш Шевченко», яку провела вчитель української мови та літератури Клименко Н.В. Найкращим її знавцем став учень 6 класу Атаманенко Д.

Учасникам свята, які найкраще показали себе в ролі декламаторів та акторів, були вручені подарункові книги.

Хоча минуло багато часу, але ми не можемо існувати без Шевченка. У ньому – вся історія наша, все буття і всі наші мрії. «Україна – це Шевченко, Шевченко – це Україна». Ця думка ще раз була донесена учасниками зібрання до усіх присутніх на святі вшанування Т.Шевченка.

Кучер Ріта, учениця 8 класу

Кiлькiсть переглядiв: 72

Коментарi