• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Таємничий світ музею «Експериментаніум»

Таємничий світ музею «Експериментаніум»

2017-11-03

/Files/images/ekskurs/IMG_20171103_080550.jpg

Світ науки і техніки завжди зачаровує школярів своєю загадковістю та таємничістю. Саме у такий світ зазирнули учні 8-11 класів Красилівського НВК 3 листопада, відвідавши музей популярної науки і техніки «Експериментаніум» − навчально-розважальний центр для дітей та дорослих у місті Києві.

Експозиції «Експериментаніуму» присвячені розділам фізики: механіці, оптиці, електриці, магнетизму і акустиці, тут є окремий анатомічний відділ, відділи «Таємниці води» та «Новітні технології» (саме тут ми на власні очі побачили 3D-принтер). Кожен інтерактивний експонат супроводжує інформаційна табличка, яка пояснює, як експонат працює і яке явище демонструє.

Перебуваючи в музеї понад дві години, ми мали можливість все «помацати», покрутити і запустити. Від розмаїття приладів, іграшок, фокусів, головоломок, ілюзій розбігалися очі.

Школярі перевіряли електропровідність різних предметів, запускали хмаринку під самісіньку стелю, викликали торнадо, піднімали один одного за допомогою системи блоків, блукали в дзеркальному та лазерному лабіринтах, пропускали через себе струм, чіпаючи плазмову кулю Тесли, слухали музику зубами, надували величезні мильні бульбашки, сиділи на цвяхах, крутили педалі велогенераторів і виробляли електроенергію, малювали хитромудрі візерунки за допомогою маятника, сиділи за кермом справжньої пожежної машини, «розбирали» макет людини «на запчастини», вирішували безліч головоломок і дивувалися оптичним ілюзіям ...

Це була чудова екскурсія, організована для нас благодійним фондом «Фортеця», яка запам′ятається на довго. Щиро вдячні засновнику фонду Олександру Ференцю за можливість пізнання світу науки й техніки.

Щербина Анастасія, учениця 11 класу Красилівського НВК

Кiлькiсть переглядiв: 314

Коментарi