• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Зустріч із представниками ювенальної превенції

Зустріч із представниками ювенальної превенції

2018-01-31

/Files/images/svyata/IMG_20180131_121111.jpg

Сьогодні, як ніколи, зростає співпраця навчальних закладів із працівниками правоохоронних органів. Адже профілактична робота дає можливість виробляти у дітей уміння діяти в конфліктних ситуаціях, приймати правильні рішення, володіти навичками самозбереження, знати свої права та обов’язки.

31 січня у навчальному закладі відбулася зустріч із представниками ювенальної превенції Ставищенського ВП Сквирського ВП ГУНП в Київській області заступником начальника сектору ювенальної превенції Волошкевич Ларисою Сергіївною та інспектором Слушним Русланом Володимировичем.

/Files/images/svyata/IMG_20180131_113732.jpg

Під час зустрічі Лариса Сергіївна та Руслан Володимирович ознайомили учнів 1-11 класів з різними видами правопорушень, особливо наголошено було на випадках насильства, зокрема булінгу, які часто зустрічаються у шкільному середовищі та на вулиці, з правилами безпечного користування Інтернетом, звернули увагу на види відповідальності учнів та їх батьків за скоєні правопорушення.

Як відомо, незнання законів не звільняє від відповідальності. Учням роз'яснили статті Кримінального та Адміністративного кодексів, що передбачають відповідальність неповнолітніх за скоєння злочинів. Адже кожна дитина повинна знати, що будь-яке правопорушення або злочин підпадає під дію Адміністративного або Кримінального кодексів України. Із профілактичною метою неповнолітнім було наголошено про негативні наслідки вживання спиртних напоїв та паління у досить юному віці. Окрім цього, зверталася увага на поведінку учнів у школі, дисципліну на уроках, підготовку домашніх завдань, відвідування занять та недопущення пропусків уроків без поважних причин.

На завершення зустрічі правоохоронці побажали неповнолітнім будувати своє майбутнє в рамках чинного законодавства.

Кiлькiсть переглядiв: 232

Коментарi