Через важкі випробування

2018-02-14

15 лютого в нашій державі відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Із метою виховання в учнів шанобливого ставлення до ветеранів бойових дій, сучасних захисників України, посилення турботи про громадян, що отримали інвалідність внаслідок бойових дій, 13 лютого у навчально-виховному комплексі була проведена загальношкільна тематична година "Через важкі випробування".

Учні І-М курсу (10-М класу) особливу увагу звернули на долю наших односельчан, які брали участь у Афганській війні. Старшокласники розповіли про тих, хто, ступивши на гарячі піски Афганістану, виявив бойовий дух, героїзм, мужність: Леоніда Вишнівського, Олександра Боміхова, Валерія Ткача, Володимира Альмужного, Анатолія Кучера, Святослава Іваненка та нині покійних Віталія Тищука й Валерія Альмужного. Школярі наголосили, що у кожного із них життя вимірюється "до", коли ще зовсім юними, зодягли військові однострої й пішли в чужу країну на чужу війну, і "після", коли повернулися до рідних домівок.

Не оминули увагою й імена колишніх воїнів-інтернаціоналістів, які брали участь у бойових діях далеко за межами України. У густих непрохідних в᾿єтнамських джунглях довелося воювати Івану Даценку, а Дмитра Щербину доля закинула на Кубу, коли наша дружня країна потерпала від американської блокади. Учасниками подій у Чехословаччині були Іван та Василь Чумаки, Григорій Забудько.

Ми гордимося, що поміж нас живуть такі відважні й рішучі чоловіки.

Кiлькiсть переглядiв: 228

Коментарi