Згадували Героїв...

2018-02-22

/Files/images/svyata/IMG_20180220_084216.jpg

Небесна Сотня - безневинна жертва...

Бандитам не сховатись за хрестом,

Отим хрестом, де їхня совість мертва

Зрікається і серцем, і чолом...

На майдані в Києві були вже перші жертви, чути було стогони поранених, але українці з рідкісною впертістю боролися далі. Ніхто не думав відступати. Ці події лютого 2014 року стали приводом до проведення заходів із вшанування Героїв Небесної Сотні у навчальному закладі.

Учитель історії Забудько О.М. разом із учнями 8 класу провела загальношкільний урок мужності "Солоний Хрещатик", нагадавши усім: і учням, і вчителям - про тих, хто із останніх сил боровся за цивілізоване, європейське суспільство, європейську Україну і був розстріляний на короткій дистанції своїми, але ворогами. Вони не були героями, вони були звичайними людьми. І в останню мить віддали нам найдорожче - своє життя. За нас віддали, аби ми жили, долюбили за них, пісень за них доспівали. Пронизані пекучим болем рядки, прочитані восьмикласниками, запалені лампадки пам᾿яті, хвилина мовчання - все це додало певності, що боротьба за вільну, демократичну, чесну Україну - завдання й кожного з нас.

Книжкова виставка "Ангели Майдану", проаналізована сільським бібліотекарем Сенчило А.П., доповнила урок мужності інформацією про сучасні твори, що виповідають про історію Майдану, події на Сході України, окремих героїв, що увійшли до когорти Небесної Сотні.

Перегляд відеоматеріалів про події на майдані Незалежності під час Революції Гідності, флешмоб за єдність України продовжили ряд заходів із вшанування героїв Небесної Сотні.

/Files/images/svyata/IMG_20180222_082511.jpg

Учні 1-7 класів стали учасниками патріотичної години у шкільному музеї "Ті, що змінили нашу державу і наш народ": учениця 8 класу Забудько Д. розповіла про долі красилівчан, які були учасниками проведення антитерористичної операції на Сході нашої держави за експозицією "Воїни АТО - наша гордість і сила". Згадали в ці дні й односельчан О.Бачинського та С.Альмужного, воїнів-героїв, що віддали життя за мир у зоні проведення АТО, поклали до їх могил пломеніючі гвоздики як свідчення пам᾿яті про їх героїчні вчинки, у жалобі схилили голови.

Не можу не згадати про те, що учні та вчителі закладу вкотре долучилися до роботи волонтерського руху, очолюваного фронтовим волонтером "Білоцерківської волонтерської групи", викладачем БНАУ Яковенком О.М. 22 лютого ми відправили через Олександра Миколайовича для потреб сучасної армії понад 30 ящиків із продуктами харчування, домашньою консервацією, миючими засобами та засобами особистої гігієни, зібраними працівниками НВК та учнями. Неодноразові зустрічі із волонтером спонукають учнів глибше осмислювати події сьогодення, не стояти осторонь боротьби за волю та мир, пам᾿ятати про тих, хто йде сьогодні на самопожертву.

/Files/images/svyata/IMG-0ac922b02c65e40620da6ec3fb8356fb-V.jpg

Ми згадали усіх Героїв, які боролися й борються за наше майбутнє. Хай пам᾿ять про всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Кравець Павлина Олександрівна, заступник директора з НВР

Кiлькiсть переглядiв: 204

Коментарi