ШАНУЄМО СВЯТУ ПОКРОВУ

2018-10-16

/Files/images/nformatsyno-pznavaln_godini/IMG_20181017_103727.jpg

Уже багато років поспіль 14 жовтня ми відзначаємо величне християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці. Упродовж століть воно набуло особливо важливого змісту, оскільки пов’язане із боротьбою за свободу та порятунком від ворогів. Волелюбні козаки, які зі зброєю в руках боронили свою Вітчизну та віру, були переконані, що Свята Покрова охороняє їх, а Божу Матір вважали своєю заступницею. Тому у часи незалежності свято Покрови почало відзначитися ще і як День Українського козацтва.

Для нас це свято не тільки народне і релігійне, а й національне. Воно єднає країну, закликає усіх до згуртованості перед сучасними викликами та загрозами.

14 жовтня наша країна також відзначала і День Захисника Вітчизни.

Це свято, згідно указу Президента України, щорічно відзначається саме в день Покрови. Воно є всенародним святом, бо захисниками Вітчизни є учасники національно-визвольних рухів ХХ століття, учасники Революції гідності, добровольці і військові, волонтери, діти й дорослі.

Збройні сили України своїми славними традиціями зобов’язані козацтву. Тож хай живе і донині слава козацька, слава України! Саме такими словами закінчили свій виступ перед учнями і учителями вихованці нашого НВК, які прочитали напам’ять багато віршів про козаків і дібрали інформацію про святкування цього величного свята.

Баранівська Н.П.,

класний керівник 4 класу

Кiлькiсть переглядiв: 126

Коментарi