ПІДСУМКИ ТИЖНЯ ТОЛЕРАНТНОСТІ

2018-11-16

/Files/images/tematichn_tijn/IMG_20181113_085046.jpg

У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності (16 листопада) та з метою формування в учнів активної життєвої позиції, суть якої полягає не стільки в тому, щоб терпіти чужий спосіб життя, поведінку, звичаї, почуття, думки, ідеї або вірування, але охоче визнавати та приймати поведінку, переконання і погляди інших людей, які відрізняються від своїх власних, із 12 по 16 листопада 2018 року в Красилівському НВК пройшов Тиждень толерантності під гаслом «До серця йде лиш те, що йде від серця».

/Files/images/tematichn_tijn/IMG_20181113_112949.jpg

Розпочався тиждень конкурсом малюнків «Толерантність на папері», де діти мали можливість показати світ толерантності в різних аспектах свого бачення.

Соціальний педагог Забудько О.М. разом із учнями 9 класу на загальношкільній інформаційно-пізнавальній годині провели гру-подорож у Країну Ввічливості і Доброти. Під час гри всі учасники освітнього процесу мали можливість поринути у світ толерантності, переконатися, що саме у цьому світі діють закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові.

Всі бажаючі мали змогу отримати масу задоволення від подорожі у Країну Толерантності на казковому потязі, відповівши на підготовлені запитання.

Також з учасниками було проведено дослідження «Толерантність у нашому житті», що дало можливість зробити висновок: щоб мирно жити в колективі, треба ставитися одне до одного доброзичливо, дружньо, терпляче, шанобливо. Неможливо подобатися всім, неможливо любити всіх, неможливо, щоб усі були відданими друзями, тому що ми всі маємо різне виховання, бажання вчитися, характери, смаки, темперамент тощо.

Не варто бути «такими як усі», але необхідно поважати інші думки і вміти відстоювати власну позицію. Ми можемо жити в злагоді одне з одним, цінувати одне одного, приймати всіх такими, якими вони є, тобто бути толерантними одне до одного.

Отже, цінуючи кожну людину як особистість і поважаючи її думки, переконання і почуття, ми проявляємо толерантність.

Забудько О.М., соціальний педагог

Кiлькiсть переглядiв: 189

Коментарi