ВІТАЄМО! ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!

2018-12-14

/Files/images/Яструб ЛВ-2011.jpg

Вітаємо переможця І (районного) етапу всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2019» у номінації «Основи здоров’я» Яструб Лесю Василівну!

Штрихи до педагогічного портрета колеги

Чого чекає дитина, яка переступає поріг школи? Впевнена, що це бажання пізнати, дослідити, відкрити, знайти щось нове та застосувати його. І лише новий тип учителя Нової української школи може створити умови для компетентнісного навчання. Саме таким учителем у Красилівському НВК є Яструб Леся Василівна, яка засобами предмета «Основи здоров’я» створює на уроках ситуацію успіху — необхідну умову для становлення позитивного ставлення школяра до навчання та переростання його в активний, творчий процес.

Сучасний учитель основ здоров’я – це тренер успіху, інструктор, супроводжувач, керівник групи, партнер. Тому першочерговою і основною метою Леся Василівна вважає зацікавити і вмотивувати учнів, спонукати їх до оволодіння здоров’язбережувальними компетентностями.

Концепція Нової української школи вказує, що сучасний учень – всебічно розвинена особистість, яка постійно перебуває в оточенні гаджетів та Інтернет-ресурсів, він має бути легкокрилим, щоб швидко орієнтуватися в швидкісному потоці.

Своє завдання вбачає педагог у формуванні здоров’язбережувальної компетентності через психосоціальні і спеціальні життєві навички, сприятливі для здоров’я, безпеки, успішної соціалізації і самореалізації дітей та підлітків.

Особливого значення надає на уроках основ здоров’я вмінню конструктивно вирішувати життєві ситуації. Запорукою формування здорової особистості учня є взаєморозуміння, взаємоповага, толерантність, творче співробітництво всіх учасників освітнього процесу.

Яструб Л.В. виважена, товариська, у роботі - відповідальна.

Кравець П.О., заступник

директора з НВР

Кiлькiсть переглядiв: 183

Коментарi