• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ЗВІТ ПРО ПРОВЕДЕННЯ АКЦІЇ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»

ЗВІТ ПРО ПРОВЕДЕННЯ АКЦІЇ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»

2018-12-14

Із метою привернення уваги учасників освітнього процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, щорічно у Красилівському НВК проводяться різноманітні заходи у рамках акції «16 днів проти насилля».

На жаль, насильство є досить поширеним у нашій буденності. Жахливо, але для декого це явище уже стало нормою життя. Проте, незважаючи на такий стан справ, у більшості випадків говорити про прояви насилля вголос не прийнято.

Особлива увага під час проведення акції приділялася і питанням домашнього насилля, формування нетерпимого ставлення до будь-якої форми його прояву. Насилля не завжди можна побачити, адже воно приховується від інших.

Соціальним педагогом була активізована діяльність з метою посилення інформаційно-просвітницької роботи, яка спрямована, у першу чергу, на збільшення знань про всі форми насилля.

Учні початкових класів взяли участь в Ігротеці «Знай свої права, дитино!», під час якої діти ознайомилися із правами дитини в українському законодавстві та навчилися знаходити порушення прав дитини у повсякденному житті.

Для учнів середніх класів була проведена методика «Кінетичний малюнок сім’ї», яка допомогла виявити ставлення дитини до членів своєї сім’ї, сімейні взаємини, які викликають тривогу або конфлікти та методика «Дім-дерево-людина» для виявлення симптомокомплексів емоційної сфери особистості.

Для учнів 6,7,9 та 11 класів була проведена виховна година «Булінг у дитячому середовищі» та «Кібербулінг», що дало можливість дітям ознайомитися із різними видами дитячого насильства як у живому середовищі, так і в Інтернет- мережах та переосмислити свою поведінку.

У своєму житті кожен із нас потрапляє в конфліктні ситуації, зазнає насильства. Ці події залишаються в пам’яті та впливають на подальше життя. Тому для виявлення психотравмуючих ситуацій учні середніх та старших класів опрацювали опитувальник для дослідження психотравмуючих подій. Це дало можливість визначити, які саме події для підлітків були пов’язані із проявом насильства та як вони вплинули на подальше їхнє життя.

Проведені заходи стали приводом для аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей, сприяли вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків.

Памятайте! Потрібно бути уважними до людей, особливо дітей, які вас оточують, не залишайте їх у біді!

Забудько О.М., соціальний педагог

Кiлькiсть переглядiв: 148

Коментарi