• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 22 СІЧНЯ ЦЬОГО РОКУ УКРАЇНА ВІДЗНАЧАЛА СОТУ РІЧНИЦЮ З ДНЯ ПРОГОЛОШЕННЯ АКТА ЗЛУКИ УНР І ЗУНР

22 СІЧНЯ ЦЬОГО РОКУ УКРАЇНА ВІДЗНАЧАЛА СОТУ РІЧНИЦЮ З ДНЯ ПРОГОЛОШЕННЯ АКТА ЗЛУКИ УНР І ЗУНР

2019-01-22

/Files/images/nformatsyno-pznavaln_godini/52720445_998657710333494_4250901004557484032_n.jpg

Тобі, Україно, мій мужній народе,

Складаю я пісню святої свободи

Усі мої сили і душу широку

Й життя я віддам до останнього кроку

Аби ти щаслива була, Україно,

Моя Батьківщино!

22 січня 1919 року увійшло до національного календаря, як велике державне свято - День Соборності України. Минуло сто років із визначної для кожного українця події. Саме тоді, на площі перед Київською Софією, відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів. На волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку УНР і ЗУНР.

Цьогорічне державне свято День Соборності та Свободи України наша школа відзначила урочисто та патріотично. Школярі, щоб підкреслити значення свята, одягнулися у вишиванки. В актовій залі відбулася урочиста лінійка «Ми – єдиний народ» з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення Акту Злуки. Проведений захід сприяв вихованню в учнів національної свідомості, глибокої поваги та любові до Батьківщини, формуванню рис громадянина України та пробудженню інтересу до вивчення історії, культурних надбань українського народу.

Марчук Антоніна Миколаївна, бібліотекар школи, підготувала виставку «Задзвонили срібні дзвони в Україні» тематичних підручників, державних та національних символів.

Загалом день пройшов насиченим, патріотичним і возвеличеним.

Залишається лише побажати нам усім та нашій державі подальшої єдності соборності і консолідації для успішного завтрашнього дня і в пам’ять про тих, хто поклав своє життя на вівтар держави!

Коберник Я. В.,

учитель історії та правознавства

Кiлькiсть переглядiв: 164

Коментарi