БЕЗПЕЧНИЙ ІНТЕРНЕТ

2019-02-05

Традицію відзначати Міжнародний день безпечного Інтернету започаткували в Європі у 2004 році. У 2008 році 40 країн, в тому числі і Україна, взяли участь у цій акції. Міжнародний день безпечного Інтернету проводиться щороку другого вівторка лютого. Основне покликання цього Дня зробити Інтернет чистішим від негативних чинників.

День безпечного Інтернету має на меті об’єднання зусиль зацікавлених державних, громадських та приватних сторін для підвищення рівня знань про безпечне та відповідальне використання Інтернет-технологій, перш за все, серед дітей та молоді. У День безпечного Інтернету в багатьох країнах світу обговорюються шляхи безпечного використання молоддю Інтернету, питання Інтернет-етики, загрози протизаконного контенту.

І в нашому закладі освіти 5 лютого відзначався День безпечного Інтернету. У цей день було проведено інформаційно - пізнавальну годину «Подорож мережею Інтернет», яку підготувала практичний психолог Волинець Г.В. Крім цього, класні керівники, учителі та адміністрація закладу освіти переглянули матеріали вебінару для вчителів, адміністрації закладу освіти.

Учитель інформатики Дудник Т.В. та учні 8-9 класів взяли участь у онлайн-уроці з нагоди Дня безпечного Інтернету, а соціальний педагог Забудько О.М., за участю класних керівників, для здобувачів освіти 7-11 класів провела урок «Інтимне селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?» та взяла участь у всеукраїнській акції #STOP_SEXтинг.

День безпечного Інтернету надає унікальну можливість для проведення заходів із безпеки в Інтернеті разом зі всім світом: як у освітньому закладі, бібліотеці, громадській організації, так й в органах влади, бізнесових організаціях.

Забудько О.М., соціальний педагог

Кiлькiсть переглядiв: 110

Коментарi