ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

2019-11-12

/Files/images/zustrch_u_lteraturny_svtlits/IMG_20191112_130046_1.jpg

«Мова єднає між собою представників певного народу в часі та просторі», - писав В.Русанівський.

Підтвердженням цих слів є Всеукраїнський радіо диктант національної єдності котрий звучав цьогоріч девʼятнадцятий раз. Активно до його написання долучилися учні та вчителі нашого закладу освіти, довівши ще раз, що для кожного народу рідна мова – найцінніший скарб!

9 листопада – День української писемності та мови. Стало доброю традицією в ці святкові осінні дні, коли думками поринаєш у минуле нашого українського письменства, згадуючи Нестора Літописця та братів Кирила і Мефодія, проводити паралель між минулим і сучасним, зустрітися у колі друзів із митцями рідного слова нашого краю.

12 листопада на гостину до красилівчан у літературну світлицю завітала В.П.Розуменко-Невінчана, котра народилася і виросла в сусідньому селі Станіславчик. Благодатна земля її батьків та дідів, краса природи надихає до слова Валентину Петрівну. У її творчому доробку є поетичні та прозові твори. Під час свята всі присутні у залі мали можливість поринути у минуле нашої писемності, почути поетичне слово В.П.Розуменко-Невінчанчаної, котре звучало з вуст школярів і самої майстрині пера. Нікого не залишила байдужим пісня, присвячена героям України, котру презентувала авторка. Під час свята панувала тепла атмосфера, звучали пісні про мову, про рідне слово, піднімали настрій запальні таночки та зворушливі поетичні рядки у виконанні шанованої гості та школярів.

Впевнена, що зустріч, яка відбулася, зміцнить любов до рідної мови, поетичного слова, як до духовного потенціалу української нації, тому що саме мова єднає покоління, єднає Україну!

Грузинська О.О.,

учитель української мови та літератури

Кiлькiсть переглядiв: 136

Коментарi