ТИЖДЕНЬ ІНФОРМАТИКИ

2021-02-08

/Files/images/tematichn_tijn/IMG-d206c111b2d73390145874bfaf458b7d-V.jpg

У період з 1 по 5 лютого в опорному закладі проходив предметний тиждень із інформатики. Це дійсно корисно, вносить різноманітність у шкільне життя. Підвищує рівень знань учнів з інформатики, розвиває творчі й інтелектуальні здібності дітей, інтерес до вивчення інформатики, творчу уяву, художній смак, самостійність та наполегливість, виховує вміння працювати в групах, почуття відповідальності.

Так, у понеділок було оголошено конкурс на кращий малюнок, що має відношення до інформатики серед учнів 1-4 класів. Діти продемонстрували чудові художні здібності. Активними учасниками цього конкурсу стали: Васильчук Д., Зайчук А., Кімліченко І., Атаманенко С., Даценко І., Панасюк Н., Чумак Т. (1 клас); Каратнюк Т., Зубейко А., Лучкань М. (3 клас); Сініцина П., Щербина Д., Ільніцька М., Замша Б., Звірянська О., Дерев’янко М. (4 клас).

/Files/images/tematichn_tijn/IMG-6a3080e8b7def69362868c65100d3e7a-V.jpg

У середу відбувся брейн-ринг для молодшої школи. У грі взяли участь дві збірні команди 3-4 класів: «Смартфони» (Каратнюк Т., Зубейко А., Проценко А., Сініцина П., Слободян І., Шаповал Д.) та «Ноутбуки» (Щербина Д., Ільніцька М., Замща Б., Ковров Б., Дерев’янко М., Сєдих Д.). Після 5 турів випробувань перемогла дружба, обидві команди набрали по 40 балів.

Протягом тижня учні 5-11 класів брали участь у різноманітних конкурсах:

- «Придумай назву»- потрібно було придумати назви до малюнків;

- «П’ятнадцятка» -із таблиці з буквами потрібно знайти слова, пов’язані із інформатикою;

- «Фольклорний серпантин» - потрібно було пригадати, як звучать відомі прислів'я і приказки, складені програмістами, в оригіналі. Найактивнішими учасниками усіх проведених конкурсів були учні 11 класу, до них також долучалися семикласники та десятикласники.

Четвер для учнів початкових класів розпочався із перегляду мультиків про користь і шкоду Інтернету, а 5-11 класи разом із класними керівниками поринули у проблеми соціальних мереж і їх негативний вплив на психологічний стан молоді.

У п′ятницю учні 11 класу стали учасниками гри «Що? Де? Коли?». Випускники вкотре продемонстрували високі інтелектуальні здібності й отримали перемогу із рахунком 10:1.

Висловлюємо щиру подяку усім учням, які брали активну участь у проведенні тижня інформатики.

Дудник Т.В., учитель інформатики

Кiлькiсть переглядiв: 126

Коментарi