ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ

2021-02-23

/Files/images/svyata/изображение_viber_2021-03-03_08-16-35.jpg

20 лютого 2021 року в Україні відзначався День памʼяті Героїв Небесної Сотні.

Під час Революції Гідності понад сотня людей загинули від куль, побиття або відійшли у вічність пізніше від отриманих на Майдані поранень. Їх назвали Героями Небесної Сотні. Їхні імена та назву «імені Героїв Небесної Сотні» надали вулицям у Києві та на батьківщині героїв.

Щоб віддати належну шану учасникам Революції Гідності та вшанування пам’яті полеглих у ОЗО «Красилівський академічний ліцей» 23 лютого для учнів 5-8 класів було проведено урок пам’яті Героїв Небесної Сотні. Зокрема, читання віршів, перегляд та обговорення презентації «Герої не вмирають» та онлайн-перегляд відео «Згадати всіх поіменно».

Цього ж дня у стінах нашого закладу освіти для учнів 9-11 класів було проведено урок мужності з теми: «У нашій памʼяті вони назавжди залишились».

Діти зібралися, щоб в скорботі схилити низько голови перед памʼяттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття.

Учні відтворили хронологію подій на Майдані, поіменно пригадали героїв Небесної Сотні, вшанували загиблих хвилиною мовчання. Під мелодію «Плине кача…» діти внесли запалені свічки, як данину тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій памʼяті! Хочемо подякувати всім присутнім, що разом з нами згадали наших Героїв, Героїв України.

Забудько О.М.,

класний керівник 6 класу,

Полотняк Н.В.,

класний керівник 10 класу

Кiлькiсть переглядiв: 123

Коментарi