• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Пам’ятаємо про чорнобильську трагедію

Пам’ятаємо про чорнобильську трагедію

2015-04-26

/Files/images/536_html_47fadf63.png

26 квітня в пам’яті українського народу – це день чорнобильського лиха, болю, суму, і забути це й викреслити із нашої пам’яті неможливо. У ніч із 25 на 26 квітня 1986 року відлік часу став аварійним. Коли всі спали безтурботним сном, над четвертим реактором Чорнобильської атомної станції несподівано велетенське полум’я розірвало нічну темряву.

Учні 5 класу нашого закладу нагадали усім, і дорослим і малим, про найстрашнішу катастрофу ХХ століття – вибух на Чорнобильській АЕС.

Із прочитаних поезій струменів пекучий біль, гіркий жаль, наслідки радіоактивного забруднення, життя мільйонів людей, які змушені були залишити звичні місця проживання.

Нагадали п’ятикласники і про Героїв Радянського Союзу, які першими стали на захист свого народу до палаючого реактора, це пожежники В.Правик, В.Кібенок, М.Ващук, В.Тищура, М.Тітенок.

Чорнобильська біда торкнулася чорним крилом усієї України. На сьогоднішній день два з половиною мільйони людей проживає в забрудненій зоні, з них вісімсот тисяч дітей. Смерть 35 тисяч людей пов’язано з аварією на ЧАЕС та її наслідками. Доповнили виступи учнів короткі відеоролики про наслідки чорнобильського лиха.

Радіаційна днина б’є на сполох,

Радіаційні стогнуть небеса.

Двадцятий вік – як доля, а не спомин,

Як хліб душі, як мамина сльоза.

С.В.Кравець,

класний керівник 5 класу

Кiлькiсть переглядiв: 151

Коментарi