Учитель року - 2014

2013-10-31

/Files/images/DSC_0069_pp (2).JPG

Кожен учитель може аргументовано довести, що саме його предмет є найважливішим серед інших шкільних дисциплін. І матиме рацію. Але, напевно, всі беззаперечно погодяться, що за силою впливу на становлення світогляду та дитячої свідомості, усвідомлення людиною свого буття, засвоєння знань про світ і середовище навколо себе є географічна наука.

Саме такими переконаннями керується у своїй роботі вчитель географії закладу Кравець Сергій Вікторович.

Його уроки – це незабутня цікава подорож країнами світу, відкриття й одухотворення, пізнання невідомого та незбагненного. Ось уже 20 років педагог разом із школярами вчить і вчиться любити й берегти рідну Україну, бачити світ у всіх кольорах веселки, радіти життю, просто розуміти цей світ з його незвичайними людьми…

У повсякденній праці Сергій Вікторович керується такими основними підходами до проведення навчальних занять, як: навчити розуміти і пояснювати закономірності, характерні для природних явищ і процесів, а не системно їх запам’ятовувати; вміти вирішувати проблемні завдання від простого до складного, розвивати творче мислення учнів.

Ще Кравець С.В. – надійний і відповідальний друг, який ніколи не залишить тебе сам на сам із твоєю бідою. І саме це приваблює до нього як учнів, так і колег.

Уроки та позакласні заходи проводить із використанням сучасних інформаційних технологій, які розширюють можливості учнів щодо якісного формування системи знань, умінь і навичок, їх застосування у практичній діяльності, сприяють розвитку здібностей до самонавчання, створюють сприятливі умови для навчальної діяльності учнів і вчителя. Використання цих засобів у роботі з учнями дає позитивні результати.

Сергій Вікторович розуміє, що саме вчитель покликаний створити такі умови, за яких дитина розкрилася б як творча і обдарована особистість. Тому він працює багато додатково по підготовці учнів до участі в інтелектуальних конкурсах і предметних олімпіадах. Він щорічно має переможців ІІ (районного), ІІІ (обласного) етапів Всеукраїнської предметної олімпіади з географії.

Особливу роль у формуванні пізнавальної активності у процесі вивчення географії відіграє географічний кабінет. Обладнаний сучасними інформаційними засобами, він є тим місцем у закладі, куди тягнуться діти, де учні можуть формувати цілісний географічний образ планети Земля. І у цьому, звичайно, заслуга Сергія Вікторовича.

Як класний керівник, Кравець С.В. стосунки з дітьми будує на довірі, повазі, наполегливо формує у них почуття гуманності, толерантності, взаємоповаги, розвиває демократичні основи життя класного колективу.

Він вимогливий, справедливий, дбає про міцність знань учнів. Займає активну громадську позицію, користується повагою, заслуженим авторитетом серед працівників закладу й освітян району.

Кравець П.О.,

заступник директора з НВР

Кiлькiсть переглядiв: 94

Коментарi